Αυχεναλγία

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να διαρκέσει από μέρες έως χρόνια, ανάλογα με την αιτία.

Αυχεναλγία

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να διαρκέσει από μέρες έως χρόνια, ανάλογα με την αιτία.

Αυχεναλγία

Title:

Description:

Αυχεναλγία

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να διαρκέσει από μέρες έως χρόνια, ανάλογα με την αιτία.

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να διαρκέσει από μέρες έως χρόνια, ανάλογα με την αιτία. Οι συνήθεις αιτίες αίσθησης πόνου στον αυχένα περιλαμβάνουν οστεοαρθρίτιδα αυχενικής μοίρας, μυϊκή θλάση, διάστρεμμα συνδέσμου, εκφυλιστική δισκοπάθεια, αυχενική κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ψυχικό και σωματικό στρες, κακή στάση του σώματος και άλλες παθήσεις υγείας.

Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν τον πόνο ως εξής:

  • Ένας επίμονος πόνος.
  • Ευαισθησία στην ήπια πίεση που ασκείται στο λαιμό.
  • Πόνος στον αυχένα, πονοκέφαλος και μούδιασμα στο ένα ή και στα δύο χέρια.

 

Ποιος επηρεάζεται από τον πόνο στον αυχένα;

Ο πόνος στον αυχένα είναι πολύ συχνός. Εμφανίζεται σε έναν στους τρεις ανθρώπους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες και η πιθανότητα να την εμφανίσετε αυξάνεται με την ηλικία.

 

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες του πόνου στον αυχένα;

Πολλά διαφορετικά ιατρικά ζητήματα και τραυματισμοί μπορούν να προκαλέσουν πόνο στον αυχένα, όπως:

  • Γήρανση: Καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στον αυχένα καθώς μεγαλώνετε. Με την πάροδο του χρόνου, το άγχος και η κίνηση μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.
  • Τραυματισμός: Τραύμα από ξαφνική κίνηση του αυχένα ή του κεφαλιού μπορεί να προκαλέσει πόνο.
  • Φυσική καταπόνηση: Η υπερβολική χρήση των μυών του λαιμού σας κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων ενεργειών ή επίπονων δραστηριοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε πόνο.
  • Καταστάσεις που επηρεάζουν την ισορροπία της σπονδυλικής στήλης: Η κακή στάση του σώματος (Όταν κάθεστε στην καρέκλα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κακή θέση σώματος), το υπερβολικό βάρος, οι αδύναμοι κοιλιακοί μύες μπορούν όλα να επηρεάσουν τη στάση της σπονδυλικής στήλης και να συμβάλουν στον πόνο στον αυχένα.
  • Άλλες καταστάσεις υγείας: ρευματοειδής αρθρίτιδα, καρκίνος.

 

Φροντίδα και θεραπεία

Οι γιατροί κάνουν διάγνωση στον αυχένα με φυσική εξέταση και ιατρικό ιστορικό. Ο γιατρός σας θα αισθανθεί και θα κινήσει τον λαιμό σας για να εντοπίσει τον πόνο και να βρει πιθανά προβλήματα κίνησης. Οι γιατροί ελέγχουν επίσης τη μυϊκή σας δύναμη και τα αντανακλαστικά σας. Ο γιατρός σας θα ρωτήσει για προηγούμενους τραυματισμούς στον αυχένα που μπορεί να έχει προκαλέσει κάποιος τραυματισμός. Επιπλέον, μπορεί να ρωτήσει για την εργασία ή άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον αυχένα σας. 

Για να διαγνώσει την αιτία του πόνου, μπορεί να χρησιμοποιήσει εξετάσεις όπως ακτινογραφία, μαγνητική τομογραφία ή αξονική τομογραφία. Αυτές οι εξετάσεις μπορούν να δείξουν βλάβη και άλλα προβλήματα στα οστά και στους κοντινούς ιστούς στο λαιμό σας. Ακόμα μπορεί να προτείνει και άλλες εξετάσεις για να αναλυθεί πιο προσεκτικά η σπονδυλική στήλη, η λειτουργία των νεύρων και η απόκριση των μυών αλλά και η πηγή του πόνου.

 

Category
Services


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.



Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας στον παραπάνω αριθμό για να κλείσετε το επόμενο σας ραντεβού.