Σπονδυλολίσθηση

Η σπονδυλολίσθηση είναι μια κατάσταση που περιλαμβάνει αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, που σημαίνει ότι οι σπόνδυλοι κινούνται περισσότερο από όσο θα έπρεπε

Σπονδυλολίσθηση

Η σπονδυλολίσθηση είναι μια κατάσταση που περιλαμβάνει αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, που σημαίνει ότι οι σπόνδυλοι κινούνται περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Σπονδυλολίσθηση

Title:

Description:

Σπονδυλολίσθηση

Η σπονδυλολίσθηση είναι μια κατάσταση που περιλαμβάνει αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, που σημαίνει ότι οι σπόνδυλοι κινούνται περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Τι είναι η σπονδυλολίσθηση;

Η σπονδυλολίσθηση είναι μια κατάσταση που περιλαμβάνει αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, που σημαίνει ότι οι σπόνδυλοι κινούνται περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Ένας σπόνδυλος γλιστρά από τη θέση του στον κάτω σπόνδυλο. Μπορεί να ασκήσει πίεση σε ένα νεύρο και να προκαλέσει πόνο στη μέση ή πόνο στα πόδια.

 

Είναι η σπονδυλολίσθηση ίδια με την σπονδυλόλυση;

Τόσο η σπονδυλόλυση όσο και η σπονδυλολίσθηση προκαλούν οσφυαλγία. Σχετίζονται αλλά δεν είναι το ίδιο.

 • Σπονδυλόλυση: Αυτό το ελάττωμα της σπονδυλικής στήλης σχετίζεται με κατάγματα ή ρωγμή στα οστά της σπονδυλικής στήλης. Είναι συχνό σε νεαρούς αθλητές.
 • Σπονδυλολίσθηση: Αυτό συμβαίνει όταν ένας σπόνδυλος γλιστράει από τη θέση του, ακουμπώντας στο οστό κάτω από αυτόν. Η σπονδυλόλυση μπορεί να προκαλέσει σπονδυλολίσθηση. Όταν ο σπόνδυλος γλιστράει από τη θέση του, ασκεί πίεση στο οστό κάτω από αυτόν. Οι περισσότερες περιπτώσεις σπονδυλολίσθησης δεν προκαλούν συμπτώματα.

 

Ποια είναι τα είδη της σπονδυλολίσθησης;

Οι τύποι σπονδυλολίσθησης είναι:

 • Η συγγενής σπονδυλολίσθηση συμβαίνει όταν η σπονδυλική στήλη του μωρού δεν σχηματίζεται όπως θα έπρεπε πριν από τη γέννηση. Οι κακώς ευθυγραμμισμένοι σπόνδυλοι θέτουν το άτομο σε κίνδυνο ολίσθησης αργότερα στη ζωή του.
 • Η ισθική σπονδυλολίσθηση συμβαίνει ως αποτέλεσμα της σπονδυλόλυσης. Η ρωγμή ή το κάταγμα εξασθενεί το οστό.
 • Η εκφυλιστική σπονδυλολίσθηση, ο πιο κοινός τύπος, συμβαίνει λόγω της γήρανσης.

 

Οι λιγότερο συνηθισμένοι τύποι σπονδυλολίσθησης είναι:

 • Η τραυματική σπονδυλολίσθηση συμβαίνει όταν ένας τραυματισμός προκαλεί ολίσθηση των σπονδύλων.
 • Η παθολογική σπονδυλολίσθηση εμφανίζεται όταν μια ασθένεια – όπως η οστεοπόρωση – ή ένας όγκος προκαλεί την πάθηση.
 • Η μετεγχειρητική σπονδυλολίσθηση είναι η ολίσθηση ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη.

 

Τι προκαλεί τη σπονδυλολίσθηση;

Η υπερέκταση της σπονδυλικής στήλης είναι μια από τις κύριες αιτίες σπονδυλολίσθησης σε νεαρούς αθλητές. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με λεπτότερο σπονδυλικό οστό. Σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η φθορά στη σπονδυλική στήλη και τους δίσκους (τα μαξιλάρια μεταξύ των σπονδύλων) μπορεί να προκαλέσει αυτή την κατάσταση.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της σπονδυλολίσθησης;

Μπορεί να μην εμφανίσετε συμπτώματα σπονδυλολίσθησης. Μερικοί άνθρωποι έχουν την πάθηση και δεν το γνωρίζουν καν. Εάν έχετε συμπτώματα, ο πόνος στη μέση είναι συνήθως το κύριο. Ο πόνος μπορεί να επεκταθεί στους γλουτούς και κάτω από τους μηρούς.

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε:

 • Δυσκαμψία της πλάτης.
 • Δυσκολία στο περπάτημα ή στην ορθοστασία για μεγάλες περιόδους.
 • Πόνο όταν σκύβετε.
 • Μούδιασμα, αδυναμία ή μυρμήγκιασμα στο πόδι.
Category
Services


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας στον παραπάνω αριθμό για να κλείσετε το επόμενο σας ραντεβού.